Yemeğinize sinek düşse ne olur ?

6 Kasım 2014 Perşembe yazildi.

Hadis muhtelif tariklerden gelmiştir. İbnu Mâce'de, Ebû Saîdi'l-Hudrî (radıyallahu anh)'tan yapılan rivayette "Sineğin iki kanadının birinde zehir, diğerinde şifa vardır. Eğer bir yemeğe düşerse, onu içine iyice batırın (sonra çıkarıp atın). Çünkü o,  önce zehirli (kanadını banar), şifa(lı  kanadı) geri bırakır." buyrulmuştur.
Bu rivayetten anlaşılacağı üzere, tamamını batırma emri, sineğin dışta kalan kanadındaki şifanın yemeğe geçmesi içindir. Çünkü hadis, zehirli kanadı üzerine düşerek öncelikle onu yemeğe batırdığını, diğer kanadı dışarıda kaldığı için o kanattan geçen zehiri zararsız kılacak şifanın (panzehirin) gerideki kanatta kaldığını belirtmektedir. Tamamı batırılınca dışarıda kalan kanattaki panzehir de yemeğe geçeceği için, öbürünün vereceği zarar bertaraf edilmiş olmaktadır.
Bezzâr'ın bir rivayetine göre, Enes (radıyallahu anh)'ın kabına sinek düşer. Enes sineği parmağıyla üç kere batırır ve "Bismillah" der, sonra da "Resulullah bize böyle yapmamızı emretti!" açıklamasında bulunur

"Sofraya oturdunuz ve yemeğinize bir sinek düştü. Bu esnada iki seçeneğiniz vardır. Birincisi, yemeği komple döküp eğer varsa yeniden ilave etmek. İkincisi sineği yemekten çıkarıp o bölgeden 2-3 kaşık yemek dökerek tekrar yemeğe devam etmektir.

Doğru olanı nedir? Hiçbiri. Yemeğe düşen sineği yemeğin içerisine batırıp tekrar çıkarmanız ve sineği atmanız gerekiyor. Daha sonra rahatlıkla yemeği tüketebilirsiniz. Çünkü suya ve yemeğe düşen bir sinek her zaman bir kanadını batırır ve diğer kanadını dışarıda tutar. Sineğin bir kanadında zehir(bakteri) ve diğer kanadında panzehir bulunur. Sinekler genelde düştüklerinde zehirli bölgeyi içerisine batırır. Siz, emin olmanız açısından sineği komple yemeğe batırıp çıkarırsınız ve zehirlenmeyi-pisliği önlemiş olursunuz. Sineği çıkardıktan sonra kaşığınızla yemeği karıştırırsınız ve gönül rahatlığı ile yemeği tüketirsiniz."

0 yorum:

Yasal Uyarı

Uyarı: birbilgivar.blogspot.com.tr  sitesinde yayınlanan tüm içerikler ile sorulara verilen cevaplar ve sitemizde yayınlanan yazılar ile imajlar yalızca aydınlatma amaçlıdır. Bu sayfa doktor muayenesi ve doktor konsültasyonunun yerini almayı amaçlamamaktadır. Hastalıkların tanı ve tedavisi, ancak doktor muayenesi ile mümkündür. Siz takipçilerimize anlattığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup, reçete veyahut tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sunulan bilgilerin yanlış yorumlanması ve bu sebeple maruz kalabileceğiniz mağduriyetten sitemiz yasal yükümlülük altında olamaz. Doğru bir teşhis konması ve tedavi için hasta ve doktorun birebir görüşmesi gerekmektedir. Bu sitede sunulan bilgilerin uygulanmasının yükümlülüğü tümüyle sitemize gelen ziyaretçiye aittir. İletişim : temiz.kalp@hotmail.com