Cevizli Parmak tatlısı

9 Aralık 2014 Salı yazildi.

CEVİZLİ PARMAK TATLISI

2 tane yumurta
1,5 çay bardağı irmik
yarım çay bardağı sıvı yağ
200 gram yumuşak margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri 
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi İçin:
ufalanmış ceviz
Bulamak İçin:
1 tabak irmik

Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon

İlk önce şerbeti kaynatıp, kenara soğumaya bırakalım. Sonra tüm malzemeleri bir araya getirip güzelce yoğuralım. 10 dakika dolapta dinlendirelim. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp avuç içinde açıp içine iri kıyılmış ceviz koyup, kapatıyoruz. Elimizle uzunlamasına düzeltiyoruz. Her yerini irmiğe buluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz. Ilık şerbeti, sıcak tatlımızın üzerine döküyoruz. Tepsinin üzerini kapatıp, şerbetini çekmeye bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Mutlaka yapın. Harika bir lezzet bu tatlıyı ne zaman bir misafire yapsam tarifi alıp gidiyor:-) Afiyet olsun.

0 yorum:

Yasal Uyarı

Uyarı: birbilgivar.blogspot.com.tr  sitesinde yayınlanan tüm içerikler ile sorulara verilen cevaplar ve sitemizde yayınlanan yazılar ile imajlar yalızca aydınlatma amaçlıdır. Bu sayfa doktor muayenesi ve doktor konsültasyonunun yerini almayı amaçlamamaktadır. Hastalıkların tanı ve tedavisi, ancak doktor muayenesi ile mümkündür. Siz takipçilerimize anlattığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup, reçete veyahut tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sunulan bilgilerin yanlış yorumlanması ve bu sebeple maruz kalabileceğiniz mağduriyetten sitemiz yasal yükümlülük altında olamaz. Doğru bir teşhis konması ve tedavi için hasta ve doktorun birebir görüşmesi gerekmektedir. Bu sitede sunulan bilgilerin uygulanmasının yükümlülüğü tümüyle sitemize gelen ziyaretçiye aittir. İletişim : temiz.kalp@hotmail.com