REVANİ TATLISI

18 Aralık 2014 Perşembe yazildi.

REVANİ TATLISI
4 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı irmik 
alabildiği kadar un

Şerbeti için:

6 su bardağı su
4 su bardağı şeker
bir kaç damla limon

Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Sonra diğer malzemeler yavaşca ilave edilir. Un kek kıvamına gelinceye kadar eklenir, çırpılır. Yağlanmış fırın tepsisine hamur dökülür ve 170 derece fırında kızarana kdar pişirilir. Bu arada şerbet malzemeleri karıştırılarak pişirilir. Ilık şerbet, ılık revaninin üzerine dökülür. Afiyet olsun

0 yorum:

Yasal Uyarı

Uyarı: birbilgivar.blogspot.com.tr  sitesinde yayınlanan tüm içerikler ile sorulara verilen cevaplar ve sitemizde yayınlanan yazılar ile imajlar yalızca aydınlatma amaçlıdır. Bu sayfa doktor muayenesi ve doktor konsültasyonunun yerini almayı amaçlamamaktadır. Hastalıkların tanı ve tedavisi, ancak doktor muayenesi ile mümkündür. Siz takipçilerimize anlattığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup, reçete veyahut tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sunulan bilgilerin yanlış yorumlanması ve bu sebeple maruz kalabileceğiniz mağduriyetten sitemiz yasal yükümlülük altında olamaz. Doğru bir teşhis konması ve tedavi için hasta ve doktorun birebir görüşmesi gerekmektedir. Bu sitede sunulan bilgilerin uygulanmasının yükümlülüğü tümüyle sitemize gelen ziyaretçiye aittir. İletişim : temiz.kalp@hotmail.com