REVANİ TATLISI
4 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı irmik
alabildiği kadar un
Şerbeti için:
6 su bardağı su
4 su bardağı şeker
bir kaç damla limon
Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Sonra diğer malzemeler yavaşca ilave edilir. Un kek kıvamına gelinceye kadar eklenir, çırpılır. Yağlanmış fırın tepsisine hamur dökülür ve 170 derece fırında kızarana kdar pişirilir. Bu arada şerbet malzemeleri karıştırılarak pişirilir. Ilık şerbet, ılık revaninin üzerine dökülür. Afiyet olsun
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı irmik
alabildiği kadar un
Şerbeti için:
6 su bardağı su
4 su bardağı şeker
bir kaç damla limon
Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Sonra diğer malzemeler yavaşca ilave edilir. Un kek kıvamına gelinceye kadar eklenir, çırpılır. Yağlanmış fırın tepsisine hamur dökülür ve 170 derece fırında kızarana kdar pişirilir. Bu arada şerbet malzemeleri karıştırılarak pişirilir. Ilık şerbet, ılık revaninin üzerine dökülür. Afiyet olsun
0 yorum: