YALANCI KOL BÖREĞİ

14 Aralık 2014 Pazar yazildi.

YALANCI KOL BÖREĞİ
5 adet yufka
4 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytin yağı
Üzerine :
1 yumurta
Harcı İçin:
1 su bardağı su
1 su bardağı ayçiçek yağı
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin. Tencereye soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağda hafifçe soteleyin ve içine pul biber ekleyin. Karıştırdıktan sonra, ezilmiş patatesleri ekleyerek karıştırın. Kavurun ve soğuması için kenara alın. Sıvıyağ ve suyu karıştırın. Yufkaları üstüste serin ve en üstteki yufkayı yağlı-sulu harçla ıslatın. Sonra, kavurduğunuz patatesten 2-3 yemek kaşığı miktarı yufkanın üstüne sürün ve rulo şeklinde sarın. Tepsiyi yağlayın. Rulo yaptığınız yufkayı en ortasına gül şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde ilk yufkanın etrafına sararak tepsiyi tamamlayın. Kalan yağlı harca bir yumurta kırın ve çırpın. Malzemeyi böreğin üstüne sürün ve önceden ısıtılmamış 180 derecelik fırında kızartın. Üstü kızarınca böreğimiz hazırdır. Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yasal Uyarı

Uyarı: birbilgivar.blogspot.com.tr  sitesinde yayınlanan tüm içerikler ile sorulara verilen cevaplar ve sitemizde yayınlanan yazılar ile imajlar yalızca aydınlatma amaçlıdır. Bu sayfa doktor muayenesi ve doktor konsültasyonunun yerini almayı amaçlamamaktadır. Hastalıkların tanı ve tedavisi, ancak doktor muayenesi ile mümkündür. Siz takipçilerimize anlattığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup, reçete veyahut tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sunulan bilgilerin yanlış yorumlanması ve bu sebeple maruz kalabileceğiniz mağduriyetten sitemiz yasal yükümlülük altında olamaz. Doğru bir teşhis konması ve tedavi için hasta ve doktorun birebir görüşmesi gerekmektedir. Bu sitede sunulan bilgilerin uygulanmasının yükümlülüğü tümüyle sitemize gelen ziyaretçiye aittir. İletişim : temiz.kalp@hotmail.com