YALANCI KOL BÖREĞİ
5 adet yufka
4 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytin yağı
4 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytin yağı
Üzerine :
1 yumurta
1 yumurta
Harcı İçin:
1 su bardağı su
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
1 su bardağı ayçiçek yağı
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin. Tencereye soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağda hafifçe soteleyin ve içine pul biber ekleyin. Karıştırdıktan sonra, ezilmiş patatesleri ekleyerek karıştırın. Kavurun ve soğuması için kenara alın. Sıvıyağ ve suyu karıştırın. Yufkaları üstüste serin ve en üstteki yufkayı yağlı-sulu harçla ıslatın. Sonra, kavurduğunuz patatesten 2-3 yemek kaşığı miktarı yufkanın üstüne sürün ve rulo şeklinde sarın. Tepsiyi yağlayın. Rulo yaptığınız yufkayı en ortasına gül şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde ilk yufkanın etrafına sararak tepsiyi tamamlayın. Kalan yağlı harca bir yumurta kırın ve çırpın. Malzemeyi böreğin üstüne sürün ve önceden ısıtılmamış 180 derecelik fırında kızartın. Üstü kızarınca böreğimiz hazırdır. Afiyet Olsun…
0 yorum: