Pişirme süresi gözümü korkutsa da, harika bir atıştırmalık olabileceğini düşünüyorum… Granny Smith elmalar bu cipsleri hazırlamak için çok uygunlar. Elmalar için size gereken ise, kağıt kalınlığında dilimler yapmanızı sağlayacak tipte bir rende; çünkü elmalarınız ne kadar ince dilimlenirse, o kadar cipse benzeyecektir.
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker (yaklaşık 200 gram)
- 1 su bardağından 2 parmak az su
- 2 elma (tercihen yeşil Granny Smith)
Elmaları ister kabukları ile birlikte, isterseniz kabuklarını soyarak dilimleyebilirsiniz. Ancak kabuklu dilimlerin, fırında biraz kıvrılma ihtimalleri olabilir. Küçük bir tencerede suyu ve şekeri şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Elmaların ortasındaki çekirdekli kısmı, çekirdek çıkarmaya yarayan bıçak yardımıya çıkartın.
Rende yardımıyla mümkün olduğunca ince dilimler hazırlayın. Elma dilimlerini kaynar şurubun içine atın ve 2 dakika boyunca kaynatın. Tencereyi ateşten alın ve elmaları en az 30 dakika (şurup soğuyuncaya kadar) şurubun içinde bırakın. Fırını 80 derecede ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Elma dilimlerini şurubun içinde yavaşça çıkarıp, tepsiye dizin. Dilimler kızarıncaya kadar 80 derece fırında pişirin. (Yaklaşık 2 saat sürebilir.)
0 yorum: