Ev Ketçabı hakkında faydalı bilgiler

5 Kasım 2014 Çarşamba yazildi.

Malzemeler
1 kilo domates
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
34 adet tane karanfil
56 adet tane karabiber
Yarım çubuk tarçın
1-2 defne yaprağı
I tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
A yemek kaşığı elma sirkesi
1 dolu tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı
Domatesleri dörde bölün. Soğan, sarımsak ve baharatları kalın tabanlı bir tencereye aktarın.
Kısık ateşte 1-1.5 saat kadar pişirin.
Soğumaya bırakın. Domatesleri süzgeçten geçirin.
Yine tencereye aktarın. Zeytinyağı, sirke, tuz ve şekeri ilave ederek kısık ateşte suyunu çekip, kıvam alana değin pişirin.
Sıcakken cam kavanozlara aktarın.
Kapağını kapatıp ters çevirin. Soğuyunca kavanozları düz çevirin ve buzdolabında saklayın.

0 yorum:

Yasal Uyarı

Uyarı: birbilgivar.blogspot.com.tr  sitesinde yayınlanan tüm içerikler ile sorulara verilen cevaplar ve sitemizde yayınlanan yazılar ile imajlar yalızca aydınlatma amaçlıdır. Bu sayfa doktor muayenesi ve doktor konsültasyonunun yerini almayı amaçlamamaktadır. Hastalıkların tanı ve tedavisi, ancak doktor muayenesi ile mümkündür. Siz takipçilerimize anlattığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup, reçete veyahut tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sunulan bilgilerin yanlış yorumlanması ve bu sebeple maruz kalabileceğiniz mağduriyetten sitemiz yasal yükümlülük altında olamaz. Doğru bir teşhis konması ve tedavi için hasta ve doktorun birebir görüşmesi gerekmektedir. Bu sitede sunulan bilgilerin uygulanmasının yükümlülüğü tümüyle sitemize gelen ziyaretçiye aittir. İletişim : temiz.kalp@hotmail.com