ISPANAKLI KREP
Krep malzemesi:
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
Sos malzemesi:
500 gram süt
1 çorba kaşı un
1 çorba kaşı tereyağ
1 çimtik tuz
500 gram süt
1 çorba kaşı un
1 çorba kaşı tereyağ
1 çimtik tuz
İç malzemesi:
1 soğan
250 gram ıspanak
100g. peynir
1 çorba kaşığı tereyağ
1 soğan
250 gram ıspanak
100g. peynir
1 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri için: Rendelenmiş kaşar
Önce krep malzemesinin hepsini birlikte çırpıp krep hamurumuzu hazırlayın. Teflon tavayı ısıtıp içine az miktarda yağ ekleyip krep hamurumuzdan biraz döküp tavayı sallayıp yaydırın. İki tarafı pişince alın. Bu şekilde 5 adet krep yapın.
Sosu için bir tencerede tereyağ ve unu kavurun üzerine sütü ve tuzu ilave edip çırpıcıyla koyulaşıncaya kadar hızlı hızlı karıştırarak pişirin. Altını kapatıp kenara alın.
İç malzemesi için soğanı ve tereyağı kavurun. Ispanakları ekleyip kavurmaya devam edin. Pişince ocaktan alıp peyniri ekleyin ve harmanlayın.
Pişirdiğiniz kreplerin içine sostan 1 yemek kaşığı alıp sürün. Üzerine ıspanaktan serpin ve kenarlarını kapatıp kalın rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine kalan sosu gezdirin. Rendelenmiş kaşar serpip, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
0 yorum: