KAŞIK DÖKMESİ

10 Aralık 2014 Çarşamba yazildi.

KAŞIK DÖKMESİ
2 tane yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardagı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşıgı karbonat
1 tatlı kaşıgı tuz
yarım su bardagı sıvı yag

Önce sıvı malzemeleri çatal ile çırpıyoruz. Sonra unu koyup güzelce çırpıyoruz. Yarım saat üstünü kapatıp dinlendiriyoruz. Daha sonra yapışmaz bi tavayı ocaga koyup ısıtıyoruz. Bir tatlı kaşığı margarin veya tereyağını tava koyuyoruz, eriyince kaşık kaşık hamurdan alıp tavaya güzelce pay ediyoruz. Orta ateşte önlü arkalı sıpatula ile çevirip kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Sonra tekrar tavaya bir tatlı kaşığı margarin koyup aynı işlemi hamur bitene kadar yapıyoruz. Çok harika bir lezzet ve çok hafif oluyor. Mutlaka yapın derim. Afiyet olsun…

0 yorum:

Yasal Uyarı

Uyarı: birbilgivar.blogspot.com.tr  sitesinde yayınlanan tüm içerikler ile sorulara verilen cevaplar ve sitemizde yayınlanan yazılar ile imajlar yalızca aydınlatma amaçlıdır. Bu sayfa doktor muayenesi ve doktor konsültasyonunun yerini almayı amaçlamamaktadır. Hastalıkların tanı ve tedavisi, ancak doktor muayenesi ile mümkündür. Siz takipçilerimize anlattığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup, reçete veyahut tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sunulan bilgilerin yanlış yorumlanması ve bu sebeple maruz kalabileceğiniz mağduriyetten sitemiz yasal yükümlülük altında olamaz. Doğru bir teşhis konması ve tedavi için hasta ve doktorun birebir görüşmesi gerekmektedir. Bu sitede sunulan bilgilerin uygulanmasının yükümlülüğü tümüyle sitemize gelen ziyaretçiye aittir. İletişim : temiz.kalp@hotmail.com